top of page
Navodila za spletni misijon_Zoom srečanje 21-2-2021
00:00 / 18:04

Cenjena sestra, vrli brat!

Dobrodošla in dobrodošel na naši skupni postni poti občudovanja in sprejemanja brezpogojne ljubezni našega Očeta, ki jo je pokazal v življenju in besedi našega največjega prijatelja in Gospoda Jezusa Kristusa. Da to Lepoto tvoje in moje srce sprejme, si v postnem času pomagava z molitvijo, postom in konkretno pozornostjo do bližnjega.

Dovoli mi nekaj spodbud za lažjo in plodovitejšo pot preobrazbe.

Na spletni strani https://pvililovse.wixsite.com/duhovni-odmiki/poatni-spletni-misijon-2021 so povezave, ki ti pomagajo razumeti vse, v kar te vabim za vsakdanjo molitev – oživljanje osebnega odnosa z Bogom:

Če pritisneš Jutranja odločitev za sodelovanje z Bogom, se ti odpre dolga razlaga pomembnosti vsakdanjega zavestnega obujanja pravega namena (odločitve) za sodelovanje z Bogom. Ljubezen je razumska odločitev, ki ji kasneje sledijo čustva in občutki. Zato pravi namen lahko obudiš tudi zvečer pred spanjem in zjutraj ob prebujenju znova. Lahko si napišem svojo molitev (kratko) in jo imam poleg postelje, da jo zvečer in zjutraj nekajkrat preberem. To mi ne vzame več kot par minut.

Za molitev s Svetim Pismom ti priporočam, da upoštevaš predlagani vrstni red, ki je že preizkušen red graditve osebnega odnosa z Bogom preko Božje besede. Za jedro molitve preberi dnevni odlomek in razlago na povezavi:

Ko se voziš v službo lahko prisluhneš tudi podkastu:https://anchor.fm/viljem-lovse

Zvečer pred spanjem opravi eksamen. Vajo hvaležnega pogleda na vse, kar je Bog delal v meni, zame in za druge in po drugih zame, v preteklem dnevu. Zahvaljevanje me najhitreje in najbolj poveže z Očetovo ljubeznijo. Vse za kar se zahvalim resnično postane moje in del moje večne istovetnosti.

Vsak dan si piši osebni dnevnik odnosa z Bogom. Po vsaki molitvi s SP, ki naj traja vsaj 20 minut (vsak se odloči sam) si je dobro zapisati vsaj glavne sadove molitve.

Lahko si pomagaš s tremi vprašanji: 1) Zapišem, kaj se mi zdi, da mi je Bog želel povedati po tej molitvi in zraven napišem tudi svoja čustva ob tem. 2) Katere so bile glavne skušnjave (tisto, kar me je hotelo vreči iz stika z Bogom, zapreti vase in svoje skrbi in strahove). Pripišem ustrezno čustvo. 3) Ali je še kakšen pomemben navdih za moje življenje? Občutek ob tem.

Tako nastaja zgodba osebnega odnosa z Bogom. Zvečer pa si lahko zapišem ob istih vprašanjih tudi glede preteklega dneva in po eksamnu. Zapišem tudi spremembe, ki jih opazim v življenju zaradi odnosa z Bogom.

Na kratko:


Povabim vas, da se počasi navadite sami dostopati do vsebin na spletni strani, ker je dostavljanje e-pošte nezanesljivo. Če ne prejmete e- pošte kliknite na to povezavo:

https://pvililovse.wixsite.com/duhovni-odmiki/poatni-spletni-misijon-2021

za vse povezave in informacije.

Za molitev s svetim pismom zadošča:

https://pvililovse.wixsite.com/duhovni-odmiki/blog/categories/dnevi-med-letom-a

ali

audio: https://anchor.fm/viljem-lovse (Podkast si lahko poslušate tudi na telefonu preko aplikacij (Spotify, Google Podkasti, Pocket casts)

bottom of page