top of page

18.6.2021 - Oči ozdravljene

Iz svetega evangelija po Mateju (Mt 6,19-23)

Tisti čas je rekel Jezus svojim učencem: Ne nabirajte si zakladov na zemlji, kjer jih uničujeta molj in rja, in kjer tatovi kopljejo in kradejo. Nabirajte si marveč zakladov v nebesih, kjer jih ne uničuje ne molj ne rja in kjer tatovi ne kopljejo in ne kradejo. Kjer je namreč tvoj zaklad, tam je tudi tvoje srce. Svetilka tvojega telesa je oko. Če je torej tvoje oko zdravo, bo vse tvoje telo svetlo. Če pa je tvoje oko pokvarjeno, bo vse tvoje telo v temi. Če se torej tvoja notranja luč stemni, kolika bo tema!Bolezen naših oči je pohlep. Zaradi tega ne vidimo več in gremo v napačno smer. Iščemo svoje ozke sebične koristi in ne resničnih vrednot. Ženemo se za vsem, kar lahko posedujemo, drugega pa ne vidimo. Ujeti smo v temo.

Gospod želi, da naše oko jasno vidi in da je naše telo v luči. Zdravo oko je čist, nesebičen, namen. Če ga imamo, smo v luči. Ni enostavno. Potrebno je nenehno prizadevanje in prošnja h Gospodu, da nas osvobaja slepote.

Prosiva Jezusa, da ozdravi oči najinega srca, da se zaveva, da sva bolna. Prosiva ga za jasen pogled, ki prepozna pravo pot za dosego življenjskega smisla in cilja: posedovati zaklad, ki je On, resnična luč za naše oči in resnično veselje našega srca.

50 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page