top of page

27.3.2021 – Oživljeni oživljevalec

»...prerokoval, da mora Kristus umreti za narod; pa ne samo za narod, ampak da bi zbral razkropljene Božje otroke. Od tega dne je bilo torej med njimi sklenjeno, da ga usmrtijo.« (Jn 11,45-57)


Premislim: Jezus uresničuje Ezekijelovo prerokbo: »Rešim jih vseh njihovih nezvestob, s katerimi so se pregrešili, in jih očistim; oni bodo moje ljudstvo in jaz bom njihov Bog.« (Ezk 37,21-28). Sv. Jožef se je ob njem naučil kako dragocena je smrt kot dokončna izročitev in podaritev svojega življenja Bogu in s tem vsem. Dokončna oživitev v kateri je vse zajeto v Božjo oživljajočo ljubezen. Kako čudovito je naše poslanstvo. Sodelujemo pri oživljanju vseh in vsega stvarstva.


Zahvalim se: Sv. Jožef, oživljen v Vstalem, ki si ob Jezusu živel skrivnost večne ljubezni in iz krhkega življenja naredil priložnost za večno soustvarjanje z Očetovim življenjem, ki je vse v vseh in za vse. Hvala ti, da z nami deliš neskončno dostojanstvo in lepoto skrivnosti življenja, ki jo slutimo kakor skozi zagrinjalo in nas navdušuje.


46 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page