top of page

4.1.2021 - Oče, zaščitnik Cerkve

V drugih sanjah je angel ukazal Jožefu: »Vstani, vzemi dete in njegovo mater in béži v Egipt! Bodi tam, dokler ti ne povem; Herod bo namreč iskal dete, da bi ga umoril” (Mt 2,13).


Premislim: Jožef je brez omahovanja ubogal, ne da bi se vpraševal o težavah, ki jim bo šel naproti: »Vstal je, ponoči vzel dete in njegovo mater ter se umaknil v Egipt. Tam je bil do Herodove smrti« (Mt 2,14-15). V Egiptu je Jožef z zaupanjem in potrpežljivostjo čakal na sporočilo, ki mu ga je obljubil angel, naj se vrne v svojo deželo. Brž ko mu je Božji poslanec v tretjih sanjah, potem ko ga je obvestil, da so pomrli tisti, ki so skušali umoriti otroka, ukazal, naj vstane, vzame s seboj otroka in njegovo mater in se vrne v Izraelovo deželo (prim. Mt 2,19-20), je še enkrat brez oklevanja ubogal: »Vstal je, vzel otroka in njegovo mater in prišel v Izraelovo deželo« (Mt 2,21).(Patris Corde, 3)


Zahvalim se: Sv. Jožef, zaščitnik cerkve, zaščitnik vsakega izmed nas, hvala ti za tvoje varstvo tudi na moji poti. Hvala ti, ker me ščitiš pred hudobijo in lažmi, da se vedno znova vračam k Jezusu in Mariji, da sem del Kristusovega vstalega telesa, ki je Cerkev.


70 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page