top of page

7.9.2022 - Čestitke

»Jezus se je ozrl po svojih učencih in govoril: 'Blagor vam, ubogi, kajti vaše je Božje kraljestvo.'« (Lk 6,20)

Božji način vrednotenja stvarnosti je nasproten našemu in tudi njegov način reševanja, se nam ne zdi primeren. Njegov kodeks je usmiljenje, vir življenja in odrešenja. Razglasitev kraljestva doseže vrhunec v Jezusovem trpljenju – vstajenju zame, za nas. Jezus ne govori, kaj moramo delati, ampak govori o tem, kaj dela Bog v naši osebni in skupni zgodovini. V Jezusu nam kaže svoje pravo in resnično obličje. V svoji stiski se On poistoveti z vsemi ubogimi, z vsemi svojimi učenci. Oni so že danes v Božjem kraljestvu, bogati pa so že danes izključeni iz njega. Čestita nam, če se poistovetimo z Njim. On nas ljubi po naši potrebi, ne po naših zaslugah.


60 views1 comment

Recent Posts

See All

1 Comment


Zoran Štros
Zoran Štros
Sep 06, 2022

.

TKO JE TVOJ BOG ???

===========


Najteže pitanje za 99%

današnjih SAMOZVANIH Kršćana! =============


Tko je tvoj Bog? Da li je tvoj Bog – Biblijski Bog? Kako Mu je Ime? -----------------------

Dokaži svoju tvrdnju sa 2-3 istoznačna ne dvosmislena Biblijska STIHA tipa - Ime Boga je…………… U ispravno prevedenoj Bibliji postoji zapisano Sveto Ime Boga Jedinoga – NA 7.000 mjesta !!!


Npr - http://biblija.biblija-govori.hr/?term=Jahv&prijevod=sve&trazi=Tra%C5%BEi# -------------------

ILI TKO SU SVE TVOJI bogovi? ======== .

1. Božja Zapovjest –

DA LI JE POŠTUJEŠ? ======== IZLAZAK 20,2

"Ja sam JAHVE, BOG tvoj, koji sam te izveo iz zemlje egipatske, iz kuće ropstva. ,,,,,,,,,,,,,,,, YHVH JE BOG Otac, A NE SIN Gospodin Yehoshua YHVH je izveo iz Egipta, a NE SIN…


Like
bottom of page