top of page

8.12.2022 – Brezmadežno spočetje Device Marije – Pot konkretne ljubezni

Angel ji je rekel: »Ne boj se, Marija, kajti našla si milost pri Bogu« (Lk 1,30).

Marija je podoba Cerkve, nas. Vse kar se reče o Mariji, se reče o Cerkvi. Res je. Vsak kristjan ima v Mariji svojo paradigmo. Kakor je delala ona, tako bom delal tudi jaz, ker mi bo to zelo koristilo.

K Mariji pride angel. Angeli so vidni in nevidni. Angel pomeni oznanjevalec dobre novice. Angel je vsak, ki oznanja. Vsak, ki prinaša Božjo besedo, je angel. Pomembno je, da stvari prihajajo od Boga. Vse kar prihaja od Boga, do njega tudi pride. Kar izhaja in se začne pri meni, bo verjetno prišlo le do mene.

Naše odrešenje, naše lepo življenje, izhaja in se začne v Bogu. Ni stvar naše pobude. Marija se ni zbudila in sama sebi rekla, veš kaj hočem narediti Mesijo. Kot deklica na razmišljala, da bo kot odrasla igrala vlogo Božje Matere. Ne gre tako. Ne. Je Bog, ki pošlje nekoga v naše življenje. Vero sprejmemo. Vera ni naš izdelek, kakor pasta, sladoled ali vino. Ne. Vera je dar. Priti mora angel.

Mi smo prepričani, da nas mora vera pomirjati, da je pot, da nam je boljše. Vera ni za to, da nam je boljše. Vera pa služi temu, da se naučimo ljubiti. Naučiti se ljubiti pa ne pomeni, da se bomo boljše počutili. Če te kdo hoče ljubiti, morda ne sme biti v komodnosti, morda ne sme biti dobro, ampak te mora ljubiti. Morda moraš nekoga ljubiti pa to ne bo prav nič enostavno.

Če hočeš ljubiti neko osebo, moraš vstopiti v njene težave. Morda moraš vstopiti v njeno uboštvo, morda jo moraš ljubiti ko se zmoti in naredi narobe, in tako moraš neštetokrat v srcu narediti izbiro in se odločiti. Del tebe ti govori, brigaj se zase, ukvarjaj se s tistim, kar ti prav pride in koristi, bodi komoden. Po drugi strani pa je Sveti Duh, ki ti govori: Zaupaj, daj, odpri se. Ne pojdi nazaj. Ne ubogaj svojih strahov, pojdi naprej.56 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page