top of page

Petek, 17.1.2020, sv. Anton Puščavnik, Mt 19,16-26

Gospod, osvobodi me skušnjave, da bi si življenje iz tvoje ljubezni hotel zaslužiti s svojimi dejanji. Hvala ti, ker ga ti podarjaš zastonj. Preberem odlomek:

»Učenik, kaj naj dobrega storim, da prejmem večno življenje?«... Jezus mu je rekel: »Ako hočeš biti popoln, pojdi, prodaj, kar imaš, in daj ubogim in imel boš zaklad v nebesih; potem pridi in hodi za menoj!« Ko je mladenič slišal to besedo, je žalosten odšel; ... »Kdo se torej more rešiti?« Jezus se je ozrl vanje in jim rekel: »Pri ljudeh je to nemogoče, pri Bogu pa je vse mogoče.«

Ljubezni Očeta in Matere ni mogoče zaslužiti, ampak le sprejeti in se zanjo zahvaljevati. V tem je večno življenje, da odgovarjam na njegovo brezpogojno ljubezen, ki me priveže v Očetovo življenje v Svetem Duhu. Popolnost je v tem, da sprejmem, da sem njegov sin in brat vsem, njegova hči in sestra vsem. To lahko storim, če hodim za njim: poslušam njegovo besedo in sem del skupnosti Njegovih sinov in hčera, bratov in sester. Kaj vse me odvrača od tega in me sili, da hočem večno življenje v Božji brezpogojni ljubezni zaslužiti s svojimi dejanji in napenjanjem? Vsak se lahko reši, ki sprejme, da ga je Jezus Kristus že rešil. Hvala ti, dragi Jezus. Tebe bi rad delil z vsemi.
24 views0 comments

Recent Posts

See All

コメント


bottom of page