top of page

Sreda, 1.1.2020, Sv. Marija, Božja Mati, Gal 4,4-7


Gospod, hvala ti, da si ti vsak hip za vsakega možnost novega začetka. Namesto sebičneža sem lahko tvoj sin/hči in brat/sestra. Odpiraš mi neskončne možnosti. Prebudi mojo vero, da bom želel postajati tvoj sogovornik/ca in sodelavec/ka. Preberem odlomek:
Bratje in sestre, ko je nastopila polnost časa, je Bog poslal svojega Sina, rojenega iz žene, rojenega pod postavo, da bi odkupil tiste, ki so bili pod postavo, da bi mi prejeli posinovljenje. Ker pa ste sinovi, je Bog poslal v naša srca Duha svojega Sina, ki vpije: »Aba, Oče!« Potemtakem nisi več suženj, temveč sin, če pa si sin, si tudi dedič po Bogu.
Nastopila je polnost časa. Vse je dopolnjeno in dozorelo do plodnosti in obroditve sadov. Kam želi priti Polnost v mojem življenju? Kje želi obroditi v meni sadove? Ali v odnosu do družine, v službi ali kje drugje? Kakšno spremembo želi Bog narediti v mojem življenju? Ali mu bom dovolil?Jezusovo rojstvo je spremenilo odnos med Bogom in nami. Zanj smo njegovi ljubljeni, hčere in sinovi. Jezus je naš brat in njegov Očka je naš Očka.
10 views0 comments