top of page

Torek, 14.1.2020, Mr 1,21-28

Gospod, shodnica ni ozdravila človekovega duha. Hvala ti, ker nas osvobajaš lažnivega duha, ki nam laže o življenju. Preberem odlomek:
Strmeli so nad njegovim naukom, ker jih je učil, kakor kdor ima oblast in ne kakor pismouki. Bil pa je v shodnici človek z nečistim duhom… Jezus mu je zapovedal: »Umolkni in pojdi iz njega!« Nečisti duh ga je stresel in zavpil z močnim glasom ter šel iz njega… »Kaj je to? Nov nauk z oblastjo. Celo nečistim duhovom ukazuje in so mu pokorni!«
On nas kliče. Če hodimo za njim premaga duha zla, ki tiči v nas. Z močjo svoje besede. Nečisti duh nam krade Njegovo besedo. Zapeljuje nas z bogastvom in nas sili, da sami sebi delamo zlo. Bežimo pred Bogom in drug pred drugim. Uničujemo naravo. Bog Oče je vir našega jaza. Brez njega smo mrtvi vodnjaki. Imetje, oblast in videz nam ne vrnejo resnične istovetnosti. Jezus nas iztrga iz kolesja zla in vrne zgodovino v naše roke: Očetovi sinovi in hčere smo, med seboj pa bratje in sestre. Sužnosti je konec. Ali mu lahko izročim svojega nečistega duha?

43 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page