top of page

maj 2025

Camino Krk

Ste vedeli, da lahko v sedmih dneh prehodite cel otok Krk? Povabljeni na vodeno, romarsko, pohodniško pot, prilagojeno ljubiteljem narave, in odkrijte vso lepoto in raznolikost Zlatega otoka. Pot Camino Krk je dolga približno 150 km, razdeljena je na sedem etap, pri čemer se prehodi nekoliko več kot 20 km na dan. Po pešpoteh, kolovozih, majhen del pa tudi po cestah nas pot vodi prek večjih krajev: Krk, Brzac, Malinska, Omišalj, Čižići, Vrbnik in Baška Spektakularna naravna pokrajina, gozdovi, hribi s čudovitimi razgledi, stari gradovi in ​​cerkve, zapuščene vasi, majhna srednjeveška mesta in čudovite plaže so le del tega, kar ponuja ta pot. Vsak dan ponuja enkratno priložnost za iskanje notranjega miru, razmislek in odkrivanje duhovne zapuščine svetega Jakoba. Izhodišče krožne Camino poti je katedrala v mestu Krk, cilj pa cerkev sv. Jakoba v Korniću. 

INFORMATIVNA PRIJAVA ZA CAMINO KRK 2025

7 etap  Camino Krk

  • Krk – Brzac

  • Brzac – Malinska

  • Malinska – Omišalj

  • Omišalj – Čižići

  • Čižići – Vrbnik

  • Vrbnik – Baška

  • Baška – Kornić

camino krk.png
putokaz1_1000x669.jpg
CaminoI_037.jpg

Potek 9. dnevnega romanja:

Zajtk, večerjo in spanje bomo koristili v domu duhovnih vaj blizu mesta Krk.  Organiziran bo prevoz na začetke etap in potem ob koncu etape tudi nazaj. Prišli bomo dan prej, da se lepo namestimo in pripravimo na pot, na koncu pa bo dodan tudi dan  za počitek. 

Naša pot bo duhovno obarvana, saj bomo vsak dan prejeli duhovno hrano za premišljevanje na poti, ki bo deloma v tišini, deloma pa v pogovoru med romarji.

Kadar hodimo v skupini je to lahko zelo lepa izkušnja, polna deljenja vsakdanjih prigod in smeha, medsebojne povezanosti, podpore in izmenjave dobrih praks.

Priprava na CAMINO KRK  je obvezna. Vsak prijavljeni mora poskrbeti za svojo kondicijo, da bo zmogel prehoditi malo več kot 20 km na dan, oziroma 5-6 ur zmerno hitre hoje. Vmes bodo tudi postanki, razgibavanje, možnost kopanja v morju in daljša prekinitev hoje za skupno sveto mašo.

Po prijavi boste dobili več informacij.

Predhodno pa pokličite na 041 955 219, da dobite še nekaj odgovorov na vprašanja, ki se vam porajajo.

bottom of page