top of page
STAREŠINE (1).jpg

Duhovni odmik za starešine in starešinke

LEPO JE BITI STAR

Stična, 17. - 19. februar 2023
Vodita: p. dr. Jože Roblek, DJ in ga. Karmen Kristan


Nekoč smo bili mladi in lepi, zdaj smo samo še lepi. Obrazi nam žarijo, kot da iz notranjosti, iz naših src seva neka prijetna svetloba, ki nas dela lepe. Žal se tega ne zavedamo, koliko lepote je v nas, kljub letom in boleznim. Sedaj imamo končno čas, da živimo, okušamo in z veseljem uživamo sadove svojega preteklega dela. Ta čas je kot  jesen, ko pobiramo sadove zemlje: okusne in bogate sadeže. V jeseni življenja postajamo zreli  in lepi sadeži, ki jih lahko delimo mladim, ki iščejo duhovno lepoto; ta ne razočara, temveč nahrani srce.

RADIO OGNJIŠČE - Oddaja Modrost v očeh
V tokratni oddaji smo predstavili Duhovni odmik za starešine in starešinke, ki nagovarja k vrednotenju in plemenitenju svojega življenja. Z nami je bila duhovna voditeljica in spremljevalka Karmen Kristan.

Povezava na posnetek pogovora  

unnamed (8).jpg

ODMEVI UDELEŽENCEV 

"Odličen odmik, le prekratek. Življenje je težko. Trudim se, da bi bil vesel kristjan. Veseli me, da imamo patra Vilija in papeža Frančiška, ki kažeta pot v Veselje. Lahko v križu prepoznavamo vstalega Jezusa, ki prinaša veselje. Ta resnica nas osvobaja, da lahko z veseljem živimo vsak trenutek. Hvala za čudovit vikend. Hvala vsem, ki ste me obogatili s svojimi zgodbami. Spreminja se moj odnos do vsega."

"Hvala Viliju za igrivost in modrost, za vsa spoznanja. Hvala tudi Karmen za preizkušeno vero, za živost in ljubezen, ki jo širi okrog sebe."

"Veliko sem prejela predvsem preko humorja za katerim je globoka resnica. Vztrajati, delati in premagovati svoje stiske. Bog me nosi sredi vsega. Sem njegova ljubljena hči."

SPOMINI DUHOVNEGA ODMIKA MODROST

SPOMINI PRETEKLIH ODMIKOV ZA STAREŠINE

bottom of page