top of page
V Ljubezni ni strahu.jpg

V ljubezni ni strahu, temveč popolna ljubezen prežene strah.  /1 Jn 4, 18/

Bog je popolna Ljubezen, večna in neizmerna. Vedno prebiva v meni, in jaz prebivam v Njem. Njegovo neskončno nežnost lahko začutim, ko stopim v osebni odnos z Njim, v dialog, v sprejemanje. V tem srečanju se rodi Ljubezen, osvobajajoča me vseh strahov, ki vedno prihajajo od zunaj in nikoli, resnično nikoli, niso nekaj Božjega. On, ki me je ustvaril, me od znotraj nenehno spodbuja: "Ne boj se. Zaupaj mi." Kako slišati ta nežni, tihi, ljubeči glas, da v svetu, ki prekipeva v strahovih, ohranjam polnost upanja? Da res vem, da zmorem v Njem, ki mi daje moč. Kako pregnati roje temnih misli in ostajati tukaj in zdaj?
Skupaj bomo stopile v različne načine molitve, da vsaka najde svojo pot bližje k Bogu, k sebi in k drugim. Zaplesale bomo v veselju življenja, si podelile dragocene bisere izkušenj in se izročile Ljubezni, ki nas povezuje kot sestre. V soboto in nedeljo bomo skupaj slavile Boga pri sveti maši ter si privoščile čas za sprehod in občudovanje lepe okolice samostana v Olimju. Jedle bomo v gradu, ker smo Kraljeve hčere.

 
Duhovni odmik vodi ga. Karmen Kristan, ki je usposobljena za duhovno vodenje in spremljanje ter ima za seboj 3-letno Šolo za
poslanstvo. Poleg tega je svoje znanje nadgradila z 12-letnimi praktičnimi izkušnjami vodenja ali sovodenja duhovnih odmikov. V svoji vlogi se opira na 20-letno prostovoljstvo pri različnih krščanskih skupnostih, dogodkih in projektih, med katerimi so izstopali Svetopisemski Maraton, Odrasli skavti, Skupnost SRCE, Karitas, Bralci Božje besede, »Skupaj za krščansko Evropo« in Nikodemovi večeri, med drugim. Preko Ameriške Svetopisemske družbe in Trauma Healing Institute je usposabljena tudi za spremljevalko skupin za samopomoč v stiski.  Tokrat bo vodila že 16. odmik za ženske v sedmih letih njenega delovanja na področju »ženske« duhovnosti.  

ODMEVI UDELEŽENK 

IMG_0126
IMG_20190928_141915
IMG_20190928_134605
IMG_0140
IMG_20190928_134000
IMG_20190928_133652
IMG_0136_edited_edited

"Karmen vse pohvale in zahvale za strokovno vodenje in vsa res kvalitetna gradiva, film in za vse kar smo prejele. Nimam besed s katerimi bi opisala kako sem srečna, zadovoljna in vesela ob vsem prejetem. Na odmiku sem bila močno nagovorjena, da premišljujem o svoji ženski naravi in svoji ženstvenosti... Hvaležna sem, da se mi je končno začel odpirati svet žensk v Božji perspektivi!"

- Helena

"V zares varnem in odprtem okolju smo si med seboj lahko delile svoje najglobje življenjske izkušnje, svoje padce in zmage, svoja razmišljanja, svoja doživljanja Boga, vere. Čas v Olimju se je zares ustavil v nekem čudovitem trenutku življenja. Verjamem, da bom iz tega srečanja nahranjena še dolgo."

- Darja

bottom of page