top of page
1.jpg

Spoštovani mož, oče, sin in brat, vabim te na edinstvena odmika za moške, ki nosita naziv "Varuh družine", v oktobru in novembru, v Olimju in v Repnjah. Naša moška vloga je namreč ključna pri ustvarjanju zdravih, ljubečih in razumevajočih družinskih in družbenih odnosov. Skupaj se bomo poglobili v dve aktualni temi, ki našo vlogo moških v družini in družbi postavljajo na preizkušnjo in pod vprašaj. Naš cilj je, da poglobimo svoje zavedanje in razumevanje ter si pridobimo orodja za konstruktivno sodelovanje pri pomembnih moških držah in odločitvah v družini in družbi. Pogovor med nami nam bo odprl širši duhovni pogled, zelo dober film pa nam bo v močno spodbudo. Naslov filma naj ostane skrivnost. Pridruži se nam. Dobrodošel.

2.jpg

SPOMINI PRETEKLIH ODMIKOV ZA MOŠKE

NASTANEK ODMIKA ZA MOŠKE

Leta 2007 sva s p. Damjanom Ristićem, ki je mož pobud in idej, ustvarjalne domišljije in široko vključujočih misli, skupaj razmišljala, kaj lahko storiva za naše moške. Sestavila sva okvirni načrt in program za odmik za moške, ker moški ne hodijo na duhovne vaje.

Moška duhovnost

Sveto in svet

19.4.2023 • 51 min

Še vedno je pogost stereotip, da je v Cerkvi duhovnost domena posvečenih, duhovnikov in redovnikov. Ti, po prepričanju mnogih, skrbijo predvsem za duhovne potrebe žensk in otrok, medtem ko je »duhovnost« mož skrčena na fizična opravila okoli cerkve. Pred 15 leti se je začelo tudi v Sloveniji prebujati zavedanje, da je moški že po krstu poklican, da je družinski duhovni vodja, deležen duhovniške, kraljevske in preroške službe. V tem času so nastale številne skupine mož, ki gojijo moško duhovnost, se odpravljajo na odmike za moške, moškost preizkušajo v divjini in se učijo, da so Božji sinovi, med seboj pa bratje.

POGOVORNE ODDAJE O ODMIKIH ZA MOŠKE

sveto in svet.png

Odmiki za moške

Odmiki za moške

Odmiki za moške
Search video...
Novi pastoralni izzivi  med resnično in lažno moškostjo

Novi pastoralni izzivi med resnično in lažno moškostjo

01:03:13
Play Video
Odmiki za moške

Odmiki za moške

01:00:13
Play Video
Odmik za moške

Odmik za moške

04:41
Play Video
bottom of page