top of page

Odmik za moške ZAČENJAM ZNOVA

OLIMJE , 22.-24. november 2O24

Ljubezen gre skozi preizkušnje. Padci so potrebni, da se lahko prebudimo in rastemo v pravo smer. Vsak od nas ga kdaj v odnosih polomi. V odnosu do sebe, do bližnjih in do Boga. Vsaka napaka pa je priložnost za nov začetek. Povabljeni smo se zavedati svojih danosti, darov, prioritet in poslanstva. Vsak dan lahko ponovno začnem in postajam sogovornik in sodelavec Boga, žene, bližnjih in življenja. Vstajenje omogoča vsak dan nov začetek. Podprimo se, ko začenjamo znova. Pojdimo skupaj. Dobrodošli.

Od egoista, do moškega, ki se podarja_1.png

SPOMINI PRETEKLIH ODMIKOV ZA MOŠKE

NASTANEK ODMIKA ZA MOŠKE

Leta 2007 sva s sobratom razmišljala, kaj lahko storiva za naše moške. Sestavila sva okvirni načrt in program za odmik za moške, ker moški ne hodijo na duhovne vaje.

Moška duhovnost

Sveto in svet

19.4.2023 • 51 min

Še vedno je pogost stereotip, da je v Cerkvi duhovnost domena posvečenih, duhovnikov in redovnikov. Ti, po prepričanju mnogih, skrbijo predvsem za duhovne potrebe žensk in otrok, medtem ko je »duhovnost« mož skrčena na fizična opravila okoli cerkve. Pred 15 leti se je začelo tudi v Sloveniji prebujati zavedanje, da je moški že po krstu poklican, da je družinski duhovni vodja, deležen duhovniške, kraljevske in preroške službe. V tem času so nastale številne skupine mož, ki gojijo moško duhovnost, se odpravljajo na odmike za moške, moškost preizkušajo v divjini in se učijo, da so Božji sinovi, med seboj pa bratje.

POGOVORNE ODDAJE O ODMIKIH ZA MOŠKE

sveto in svet.png

Odmiki za moške

Odmiki za moške

Odmiki za moške
Search video...
Novi pastoralni izzivi  med resnično in lažno moškostjo

Novi pastoralni izzivi med resnično in lažno moškostjo

01:03:13
Play Video
Odmiki za moške

Odmiki za moške

01:00:13
Play Video
Odmik za moške

Odmik za moške

04:41
Play Video
bottom of page