top of page

Odmik z očete in sinove OČETOV BLAGOSLOV
Uvajanje v moškost za očete in fante

Log pod Mangartom, 1. - 3. september  2023
Vodi: p. dr. Viljem Lovše​, DJ 

 

Fantje se rodijo, moški pa postajamo ob moških. Kaj je največji dar, ki ga lahko dam svojemu sinu? Sin v sebi nosi vprašanje: »Ali sem moški? Kako biti moški?« Ali mu lahko, kot dober oče, pri tem pomagaš? Skupaj bomo naredili nekaj dragocenih korakov v tej smeri. Odkrili bomo veliko dobrih možnosti, ki jih imata oče in sin za uvajanje v moškost. Bogastvo, ki se prebudi med vama, je dragoceno in ostane. Lahko pomembno spremeni vajin odnos in življenjsko pot obeh, notranje drže in odnos do bližnjih.

Očetje pridite skupaj s sinovi, starimi od 11-14 let. Če so tvoji sinovi še mlajši ali že starejši, pa bi rad poglobil svojo vedenje o uvajanju v moškost, si kot oče dobrodošel tudi brez sinov. Del programa bomo imeli skupaj, del pa ločeno. Za fante bo poskrbel moj mladi sodelavec. Oba se vas že veseliva. Dobrodošli.

SPOMINI PRETEKLIH ODMIKOV ZA MOŠKE

NASTANEK ODMIKA ZA MOŠKE

Leta 2007 sva s p. Damjanom Ristićem, ki je mož pobud in idej, ustvarjalne domišljije in široko vključujočih misli, skupaj razmišljala, kaj lahko storiva za naše moške. Sestavila sva okvirni načrt in program za odmik za moške, ker moški ne hodijo na duhovne vaje.

Moška duhovnost

Sveto in svet

19.4.2023 • 51 min

Še vedno je pogost stereotip, da je v Cerkvi duhovnost domena posvečenih, duhovnikov in redovnikov. Ti, po prepričanju mnogih, skrbijo predvsem za duhovne potrebe žensk in otrok, medtem ko je »duhovnost« mož skrčena na fizična opravila okoli cerkve. Pred 15 leti se je začelo tudi v Sloveniji prebujati zavedanje, da je moški že po krstu poklican, da je družinski duhovni vodja, deležen duhovniške, kraljevske in preroške službe. V tem času so nastale številne skupine mož, ki gojijo moško duhovnost, se odpravljajo na odmike za moške, moškost preizkušajo v divjini in se učijo, da so Božji sinovi, med seboj pa bratje.

POGOVORNE ODDAJE O ODMIKIH ZA MOŠKE

sveto in svet.png