top of page
vili za splet.jpg

O MENI - KDO SEM?

Novomašno geslo: »Kakor je Oče ljubil mene, sem tudi jaz vas ljubil. Ostanite v moji ljubezni!« (Jn 15,9)

Bog nas je vse našel v Kristusu, zdaj pa vsakega posebej potrpežljivo osvaja. Lovi korak z nami, s teboj in menoj. Imava pa res srečo. Lepota, ki odrešuje svet, se ne pusti kar tako odgnati.

Bog me počasi uči sodelovati z njegovim delovanjem. Za magisterij in doktorat sem se poglabljal v skrivnosti našega človeškega in duhovnega dozorevanja s pomočjo duhovnih vaj in razločevanja. Najbolj mi Bog odpira oči in me spreminja po vas, bratih in sestrah, ki sem vas v teh letih srečal in smo si delili življenje. Največ njegovega delovanja in bližine vedno doživljam na vseh vrstah duhovnih vaj in duhovnih odmikov, ki mi jih je bilo v teh letih dano voditi. Hvala vam za udeležbo in pričevanje. Ob odmiku za moške ste možje izrazili željo po mesečnem srečevanju in tako so nastale in še nastajajo moške skupine sv. Jožefa. Res sem vam hvaležen, da lahko skupaj z vami vstopam v moškost po Božji podobi. Od vsega začetka svoje duhovniške poti sem dajal tudi duhovne vaje za zakonce in spremljal nekaj zakonskih skupin. Iz potreb številnih bratov in sester, ki sem jih v teh letih duhovno spremljal, se je porodila tudi zamisel za duhovne vaje s postenjem, ki so sedaj pravi blagoslov, še posebej za tiste, ki ste se oddaljili od Cerkve. Močni trenutki so tudi vsa romanja po Ignacijevih stopinjah v Španijo, ki jih tudi epidemije ne morejo ustaviti.

Ko smo bili mladi smo skupaj romali v Stično, Taize in Lurd, pa velikokrat tudi v hribe. Danes, ko smo le še duhovno mladi, pa je vsak dan priložnost za romanje v Božje srce, ki domuje v naši skriti kamrici srca. Tisti, ki ga iščemo, se veselimo, da nas je On že našel. Tisti, po komer hrepenimo, nas je že srečal in se nam izročil. Ni človeških okoliščin v katerih On ne bi bil z nami. Mi danes lahko vstopamo v življenje iz Njegove bližine. Vstopamo v dolgo in več tisočletno vrsto najdenih iskalcev, ki jim srce vedno znova zagori ob srečanju z Živim in Vstalim.

Prevzema nas Božje hrepenenje, da bi v vseh stvareh iskali, najdevaili in ljubili njega, Začetnika Življenja. Počasi nas osvaja. Naš pogled se začne spreminjati. Usmeri nas h Kristusu. V njem, po njem in zanj je vse. V njem odkrijemo svojo resnično in večno dragocenost. On je naše življenje. Zdi se mi dragoceno, da kot Ignacij Lojolski tudi sam doživljam samega sebe kot oviro za Božje delovanje. A prav v tem je vir veselja, da je On brezpogojno in stoodstotno zvest in živ. On je Smisel in Zdravnik, Resnica, Pot, Življenje in Odpuščanje. Vse nas vabi v svoje življenje in osvobaja naša srca za veselje življenja, ki ne mine in smo ga že deležni. Hvala vam, ker lahko hodimo skupaj.

Vili.png
2007_0610Vili_obisk0039.JPG
bottom of page