top of page
7-IMG_20170705_162814.jpg

Po služenju vojaškega roka sem bil dve leti v ljubljanskem bogoslovju in študiral filozofijo. V Rimu sem najprej študiral in magistriral dvoletni program družbenega obveščanja na Papeški univerzi Gregoriana (z nalogo: Prispevek k duhovnemu razumevanju filmov režiserja Andreja Tarkovskega) in delal na Radiu Vatikan kot redaktor in bralec. Nato sem na isti univerzi nadaljeval osnovni študij teologije. Leta 1992 sem bil po rokah nadškofa dr. Alojzija Šuštarja posvečen v duhovnika. Novo mašo sem pel 12. julija v Mengšu. Dogodek je še posebej zaznamovala materina smrt.

Dve leti sem deloval kot kaplan v Dravljah, in dve leti pri Sv. Jakobu v Ljubljani, ter hkrati štiri leta opravljal tudi službo duhovnega asistenta slovenske Skupnosti krščanskega življenja. Podiplomski študij duhovne teologije sem opravil v Madridu v Španiji, kjer sem magistriral na temo Vzgoja želje v Duhovnih vajah sv. Ignacija Lojolskega in doktoriral na temo Pogovor za razločevanje in odločanje (Conversar para discernir y deliberar) na Papeški univerzi Comillas. Po končanem študiju sem bil duhovni asistent Društva katoliških pedagogov Slovenije in Gibanja za življenje.

Že od ustanovitve leta 2003 pa do 2016 sem duhovno spremljal skupino SRCE (Skupnost Razvezanih v Cerkvi). Leta 2008 smo začeli z odmikom za moške. Slovenija je žejna pravih moških, ki znajo svoje življenje podariti drugim, ker so ga prepoznali kot svoj veliki dar in priložnost za soustvarjanje življenja za vse. Skupaj z možmi smo ustanovili prvo skupino Mož sv. Jožefa, ki deluje že od leta 2011 po metodi duhovnega pogovora. Od takrat pa do danes je v naši deželi nastalo že več kot 15 moških skupin. Moje veselje je dajati duhovne vaje v vseh oblikah. Od vsega začetka delovanja Ignacijevega doma duhovnosti pa do leta 2016 sem sodeloval v ekipi doma. Vodil sem celoletni program duhovnega spremljanja, dajal duhovne vaje in številne duhovno spremljal. Od leta 2011 sovodim duhovne vaje s postenjem, ki udeležencem prinašajo ozdravljenje na telesu, duši in duhu. »S postom in molitvijo Gospodu dovolimo, da pride potešit najglobljo lakoto, ki jo doživljamo v notranjosti: lakoto in žejo po Bogu.« Vsako poletje organiziram tudi romarske duhovne vaje po Ignacijevih stopinjah v Španijo, kjer mnogi odkrijejo ali poglobijo svojo vero. Vodim tudi duhovne vaje v tišini, duhovno spremljam, vodim ljudske misijone in tudi kaj popredavam.

Imam svojo spletno stran, kjer poleg dejavnosti vsak dan objavljam kruh Božje besede za vsakdanje sodelovanje z Bogom

(https://www.duhovniodmiki.com/).

Objavljam tudi besedila na spletni strani Moška duhovnost

(http://moskaduhovnost.si/).

bottom of page