top of page

Znotraj skupine Fabiola obstajajo štiri  zoom skupine, ki se razlikujejo glede na svojo vsebino. S prijavo v katerokoli izmed njih postaneš članica Fabiole, kjer smo povezane vse ženske iz duhovnih odmikov in udeleženke zoom skupin.

ZOOM SKUPINE VODI: Karmen Kristan, duhovna voditeljica in spremljevalka

​S prijavo boš dobila povezavo za vsa srečanja in po vsakem srečanju tudi novo gradivo iz  teme za naprej. Vedno bom dan pred srečanjem poslala tudi opomnik.

Hvaležna bom za tvoj dar za moje delo.

Trikrat na leto bo organiziran duhovni odmik za ženske.

Zoom skupina

JEZUS IN ŽENE

Jezusov odnos do žensk je bil v tedanji družbi in kulturi nezaslišan in izzivalen. Iz prizora, kako je Jezus sprejel grešnico v farizejevi hiši, lahko začutimo bogastvo in globino njegovega odnosa z ženami, ki so ga spremljale. Ne sprejema jih po njihovih vlogah kot "mati tega in tega" ali "hči ...", ali "žena...", ampak jih ima za vredne blagrovanja, ker poslušajo in izpolnjujejo božjo besedo (prim. Lk 8,19-21). Torej so Marija Magdalena in druge žene, ki so hodile za Jezusom, živele z njim sestrinski odnos. Njihov učitelj se je dvignil nad predpise o čistem in nečistem, kot vidimo iz prizora s krvotočno ženo in Jairovo hčerko, in je torej tudi žene v svoji skupini sprejemal sproščeno v njihovi ženskosti, v njihovem načinu dojemanja in izražanja, v njihovi obliki intuicije, v njihovem jeziku. Žene uživajo Jezusovo pozornost, on jih ceni, posluša, ozdravlja in tolaži, one pa mu strežejo, kažejo željo, toplino in nežnost s tem, da mu dajejo od premoženja... Jezus izbere prav žene, ki so stale pod njegovim križem, za prve priče njegovega vstajenja.
Prav tak odnos ima Jezus tudi danes do tebe in mene. In še več, uči naju, kakšen odnos naj bi bil med moškim in žensko, kako naj rasteta v podarjanju in se odrekata posesivnosti ter potrošniškemu načinu delovanja po principi »daj-dam.« Ob evangeljskih odlomkih Jezusovih srečavanj z ženami bomo odkrivale bogastvo Odnosa v zastonjski Ljubezni. Hočeš tudi ti? Dobrodošla med sestrami, ki se veselimo druga druge, se podpiramo in sprejemamo v spoštovanju.

Okvirna vsebina srečanja: 

 • različni načini vodene molitve

 • duhovni pogovor glede na določeno gradivo iz vsebine Jezus in žene

 • aktualne vsebine (molitev na pobudo udeleženk, obvestila, odmevi na dogodke ipd.)

Dobrodošla!

Kdaj:

UVODNO SREČANJE BO 13. NOVEMBRA.

Srečanja bodo ob ponedeljkih.

Začnemo ob 19.00 in končamo ob 20.30.

Zoom skupina 

POT K SVETOSTI

Ko nas Gospod povabi, naj postanemo svete, nas ne kliče k nečemu težkemu ali žalostnemu, ampak gre za povabilo, da bi bile deležne njegovega veselja, da bi živele in z veseljem darovale vsak trenutek svojega življenja, da bo postalo dar ljubezni za druge. V tej skupini bomo spoznavale, kako so v to držo vstopile in jo živele svetnice.

Svetost ni nekaj, kar bi povzročile same ali si zaslužile z delom. Svetost je dar. Znova se znajdemo v občestvu z Bogom, v polnosti njegovega življenja in njegove Ljubezni. Svetost ni posebna pravica nekaterih, podarjena je vsem, nihče ni izvzet. Zato je jasno, da mi ni treba biti redovnica, da bi bila sveta. Vsi smo poklicani, da postanemo sveti! Pogosto smo v skušnjavi, da bi mislile, kako je svetost rezervirana samo za tiste, ki imajo možnost odtrgati se od običajnih stvari, da bi se posvetili izključno molitvi. Pa to ne drži! Nasprotno, ko živimo v ljubezni in pričujemo s preprostimi, vsakodnevnimi opravki, smo poklicane,  da postanemo svete.  Vsaka v svojem položaju in svojem življenjskem stanu, kot posvečena ali samska oseba, ko žena, kot mati.

Okvirna vsebina:

 • različni načini vodene molitve

 • duhovni pogovor glede na določeno gradivo iz vsebine Pot k svetosti

 • aktualne vsebine (molitev na pobudo udeleženk, obvestila, odmevi na dogodke ipd.)

Dobrodošla!

Kdaj:

UVODNO SREČANJE BO V DECEMBRU  2023.

Srečanja bodo ob torkih na 14 dni. Začnemo ob 19.00 in končamo ob 20.30.

Zoom skupina 

SKRIVNOST ŽENSKE

Ženska hrepeni, da bi slišala, da je ljubljena. Ženska, ki je ljubljena, iz tega zavedanja oživlja v svojih grobovih in cveti. Le Bog lahko v polnosti zadosti hrepenenju ženske duše. Le On jo lahko res potolaži in napolni njen ljubezni željan vodnjak brez dna. On je prvi in edini, ki jo vedno brezpogojno ljubi! Ko ženska zajame iz tega vrelca Ljubezni, ne bo več drugih posedovala, ampak se bo lahko podarjala. Ne bo več od drugih pričakovala, da jo bodo osrečili, ampak bo sama izžarevala srečo. Ne bo več iskala potrditve v svetu, ne bo več čakala princa na belem konju. Njeni potreba po ljubeči pozornosti bo  zadovoljena v sprejetju resnične identitete božje hčere, resnične Princese, ki je že osvobojena, že odrešena, že ljubljena za vedno.​

Okvirna vsebina srečanja:

 • različni načini vodene molitve

 • duhovni pogovor glede na določeno gradivo iz vsebine SKRIVNOST ŽENSKE.

 • aktualne vsebine (molitev na pobudo udeleženk, obvestila, odmevi na dogodke ipd.)

Dobrodošla!

Kdaj: Srečanja bodo ob sredah od 19h do 20.30. Začetek januarja 2024.
 


 

Zoom skupina 

ADAM, KDO SI

Zoom skupina ADAM, KDO SI?

Vsak PRVI in TRETJI ponedeljek v mesecu od 19.00 - 20.30.
Začnemo v ponedeljek, 16. OKTOBRA 2023 ob 19h.

Vse bolj je zabrisana črta med sebi lastno identiteto, ki jo nosita moški in ženska, kar je vzrok za številne odklone v družbi ter za težave v odnosih med moškimi in ženskami.
Za ženske je poznavanje nasprotnega spola zelo dobro in koristno, saj pomaga k boljšemu odnosu do partnerja, očeta, sina, prijatelja, sodelavca …
Kdo moški - Adam pravzaprav je? Zakaj je tak, kot je in kakšen božji namen se skriva v tem? Kje so pasti, v katere se moški ujamejo, in kaj jim povzroča najglobje rane, ki jih nosijo v srcu?
Skupaj bomo iskale odgovore na ta vprašanja in si pri tem pomagale z liki svetopisemskih mož.
Pridi draga sestra, pridruži se nam kot Eva, ki v srcu išče Adama iz časa, preden mu je ponudila prepovedan sad!

Okvirna vsebina srečanja:

 • različni načini vodene molitve

 • duhovni pogovor glede na določeno gradivo iz vsebine ADAM, KDO SI?

 • aktualne vsebine (molitev na pobudo udeleženk, obvestila, odmevi na dogodke ipd.)

Dobrodošla!

Kdaj: Srečanja že potekajo ob ponedeljkih od 19h do 20.30.

ODMEVI ČLANIC 

O ZOOM SKUPINI SKRIVNOST ŽENSKE

Gradiva so mi odprla nove poti za razmišljanje. Imam jih kot učbenik v katerega se vedno znova vračam. Po njih se mi odpirajo nove teme za pogovor z možem, otroci, bližnjimi. Skupina mi je bila potrebna ravno v času, ko se v meni bijejo hudi boji med prevlado mojega jaza, zanikanju Božjega in iskanju vezi z žensko duhovnostjo. Tega mi v mojem življenju in pri delu ki ga opravljam resnično manjka. Tako da je bilo res bogato slišat Sestre.

- Mojca

Vso gradivo je bilo zame dragoceno. Z gradivi sem dobila samozavest, da to kar čutim je ok in da ni z mano nič narobe, če čutim in vidim stvari drugače, kot nekdo drug. Da sem ok takšna kot sem in da se ne rabim ves čas trudit, da bi ustrezala in bila drugim všeč. Da me je Bog ustvaril točno takšno, ko sem z razlogom. Da se sprejmem in uživam v življenju. Da imam to pravico. Dragocene izkušnje drugih žensk. Da smo vse v podobnih izzivih in da smo vse ok.

- Nensi

O ZOOM SKUPINI JEZUS IN ŽENE

Vsa gradiva so mi bila izredno všeč, prav tako tudi vse duhovne vaje. Zelo veliko sem prejela od podelitev v skupini, saj sem včasih videla popolnoma nov, drugačen pogled od mene, ves čas sem intenzivno delala na sebi, odprla so se mi nova spoznanja in sem zelo hvaležna za vse prejeto.

- Slavka

Prejela sem skrbno oblikovana svetopisemska besedila, z globoko vsebino, z razlago, ko sem vcasih kar osupnila in so me vedno znova nagovorila. Me vodila v premišljevanja o sebi in svetu. Skupina me je opogumljala, da nisem sama... počutila sem se del lepega, globoko povezanega občestva v Kristusu, v katerem me je vsaka sestra s svojo zgodbo nagovorila, da sem jo vzljubila. Vzljubila pa sem tudi sebe na novo.

- Jana

Letak _ skupina za ženske Kamnje.png
bottom of page