top of page

Znotraj skupnosti Fabiola bodo v letu 2024/25 osnovane tri zoom skupine, ki se razlikujejo glede na svojo vsebino. S prijavo v katerokoli izmed njih postaneš članica Fabiole, kjer smo povezane vse ženske iz duhovnih odmikov in udeleženke zoom skupin.

ZOOM SKUPINE VODI: Karmen Kristan, duhovna voditeljica in spremljevalka

Okvirna vsebina srečanja:

  • različni načini vodene molitve

  • duhovni pogovor glede na določeno gradivo 

  • aktualne vsebine (molitev na pobudo udeleženk, obvestila, odmevi na dogodke ipd.)

Dobrodošla!

​S prijavo boš dobila povezavo za vsa srečanja in po vsakem srečanju tudi novo gradivo iz  teme za naprej. Vedno bom dan pred srečanjem poslala tudi opomnik.

Hvaležna bom za tvoj dar za moje delo.

Dvakrat na leto bo organiziran duhovni odmik za ženske.

Zoom skupina 

ADAM, KDO SI?

Kdaj: Srečanja bodo ob torkih na 14 dni, od 19.00 - 20.30.

S srečanji začnemo v oktobru 2024 in jih bo 11.

Vse bolj je zabrisana črta med sebi lastno identiteto, ki jo nosita moški in ženska, kar je vzrok za številne odklone v družbi ter za težave v odnosih med moškimi in ženskami.
Za ženske je poznavanje nasprotnega spola zelo dobro in koristno, saj pomaga k boljšemu odnosu do partnerja, očeta, sina, prijatelja, sodelavca …
Kdo moški - Adam pravzaprav je? Zakaj je tak, kot je in kakšen božji namen se skriva v tem? Kje so pasti, v katere se moški ujamejo, in kaj jim povzroča najglobje rane, ki jih nosijo v srcu?
Skupaj bomo iskale odgovore na ta vprašanja in si pri tem pomagale z liki svetopisemskih mož.
Pridi draga sestra, pridruži se nam kot Eva, ki v srcu išče Adama iz časa, preden mu je ponudila prepovedan sad!

Dobrodošla!

Zoom skupina 

"BABE SO REKLE"


Kdaj: Srečanja bodo ob torkih na 14 dni, od 19.00 - 20.30.

S srečanji začnemo v oktobru 2024.

 

"Bog je podaril moškemu moč in meč, ženski pa srce in intuicijo. Oba pa sta odlična kombinacija v medsebojnem sodelovanju. 

Razvoj ženske lahko razdelimo na tri obdobja:  dekle,  žena in baba (V najbolj žlahtnem in pozitivnem pomenu te besede.)

Baba je bila v zgodovini še bolj odločujoča kakor modrec. Baba s srčnostjo in intuicijo usmerja moško moč, bojevitost in modrost h konstruktivnosti. Ker so babe v družbi izjemno nevarne, saj onemogočajo manipulativne pristope do človeka, jih je bilo treba ponižati. Na eni strani smo naredili iz babe babico, kar še zdaleč ni prava baba, na drugi strani pa smo izraz baba onečastili, tako da je danes ženski reči baba skoraj zmerljivka. Nujno je povrniti dostojanstvo ne le izrazu, ampak tudi poslanstvu pravih, tudi divjih bab.

Čas je, da nastopijo prave, morda celo divje babe v žlahtnem pomenu besede, skupaj v sodelovanju z modrostjo in bojevitostjo moških. "(p. dr. Karel Gržan).

p. Karel Gržan: Babe, sedaj je vaš čas

 

Če bi tudi ti rada razvijala srčnost in intuicijo, ki gradita modrost babe, se pridruži naši zoom skupini. Kot sestre v Kristusu se  bomo podpirale v spoznavanju Resnice s pomočjo molitve, Božje besede in gradiv, ki bodo odpirala različne aktualne teme iz našega življenja.              (dom, vera, družba, cerkev, svet ...)

V spoštovanju različnosti si bomo iskreno podelile svoja spoznanja, izkušnje, dvome, stiske in kar nas bo še nagovarjalo. 

Prepustile se bomo Svetemu Duhu, da bo vnesel v naša srečanja dar modrosti in bomo tako obogatene lahko prinašale v svet nekaj upanja, vere in ljubezni.

Dobrodošla!

Zoom skupina 

SKRIVNOST ŽENSKE

Kdaj: Srečanja bodo ob ponedeljkih, na 14 dni,  od 19h do 20.30. Začetek januarja 2025.

Ženska hrepeni, da bi slišala, da je ljubljena. Ženska, ki je ljubljena, iz tega zavedanja oživlja v svojih grobovih in cveti. Le Bog lahko v polnosti zadosti hrepenenju ženske duše. Le On jo lahko res potolaži in napolni njen ljubezni željan vodnjak brez dna. On je prvi in edini, ki jo vedno brezpogojno ljubi! Ko ženska zajame iz tega vrelca Ljubezni, ne bo več drugih posedovala, ampak se bo lahko podarjala. Ne bo več od drugih pričakovala, da jo bodo osrečili, ampak bo sama izžarevala srečo. Ne bo več iskala potrditve v svetu, ne bo več čakala princa na belem konju. Njeni potreba po ljubeči pozornosti bo  zadovoljena v sprejetju resnične identitete božje hčere, resnične Princese, ki je že osvobojena, že odrešena, že ljubljena za vedno.​

Dobrodošla!
 

ODMEVI ČLANIC 

O ZOOM SKUPINI SKRIVNOST ŽENSKE

Gradiva so mi odprla nove poti za razmišljanje. Imam jih kot učbenik v katerega se vedno znova vračam. Po njih se mi odpirajo nove teme za pogovor z možem, otroci, bližnjimi. Skupina mi je bila potrebna ravno v času, ko se v meni bijejo hudi boji med prevlado mojega jaza, zanikanju Božjega in iskanju vezi z žensko duhovnostjo. Tega mi v mojem življenju in pri delu ki ga opravljam resnično manjka. Tako da je bilo res bogato slišat Sestre.

- Mojca

Vso gradivo je bilo zame dragoceno. Z gradivi sem dobila samozavest, da to kar čutim je ok in da ni z mano nič narobe, če čutim in vidim stvari drugače, kot nekdo drug. Da sem ok takšna kot sem in da se ne rabim ves čas trudit, da bi ustrezala in bila drugim všeč. Da me je Bog ustvaril točno takšno, ko sem z razlogom. Da se sprejmem in uživam v življenju. Da imam to pravico. Dragocene izkušnje drugih žensk. Da smo vse v podobnih izzivih in da smo vse ok.

- Nensi

O ZOOM SKUPINI JEZUS IN ŽENE

Vsa gradiva so mi bila izredno všeč, prav tako tudi vse duhovne vaje. Zelo veliko sem prejela od podelitev v skupini, saj sem včasih videla popolnoma nov, drugačen pogled od mene, ves čas sem intenzivno delala na sebi, odprla so se mi nova spoznanja in sem zelo hvaležna za vse prejeto.

- Slavka

Prejela sem skrbno oblikovana svetopisemska besedila, z globoko vsebino, z razlago, ko sem vcasih kar osupnila in so me vedno znova nagovorila. Me vodila v premišljevanja o sebi in svetu. Skupina me je opogumljala, da nisem sama... počutila sem se del lepega, globoko povezanega občestva v Kristusu, v katerem me je vsaka sestra s svojo zgodbo nagovorila, da sem jo vzljubila. Vzljubila pa sem tudi sebe na novo.

- Jana

Letak _ skupina za ženske Kamnje.png
bottom of page