top of page
CGP (27).jpg

Draga sestra, cenjeni brat!

Letošnje ujme so bile za mnoge velika tragedija in še večja preizkušnja. Dodala se je k vsem ostalim vsakodnevnim notranjim stiskam, ki jih doživljamo sredi sodobnega družbenega vzdušja, ki ga v veliki meri oblikujejo tudi prevladujoči mediji. Teža se včasih zdi nevzdržna, naši odnosi trpijo in vzajemna ranljivost se povečuje. Večkrat nam zmanjka modrosti, živimo naključno, lovimo drobce gotovosti levo in desno, tavamo kot izgubljeni Liliputanci pred Guliverjem globalne povezanosti, improviziramo pri upravljanju svojih življenj in za krmilo postavljamo svoja razpoloženja ... in si tako zelo škodimo. Življenje je naporno, resno in zapleteno samo po sebi, vendar na koncu najhujšo bolečino nosimo sami in zlorabljamo življenje, ki zahteva več previdnosti, več občutljivosti in manj samo uničevalnosti. Najbolj me žalosti to, koliko lepote vidim zapravljene in zavržene, koliko milosti, ki jo mladi in odrasli puščajo brez sadov. Ljudje smo čudoviti, a običajno tako kot izgubljeni sin, zapravljamo svojo doto, svoj talent, svoje priložnosti. Bog je zelo velikodušen in se nam ne naveliča vsak dan znova in še naprej dajati novih priložnosti, eno za drugo. Dobro je, če se podpremo, te priložnosti prepoznamo in jih čim manj izpustimo. Vsak izmed nas pri tem potrebuje uho in srce sočloveka. S svoje strani vam letos želim ponuditi osebno duhovno spremljanje na podlagi več kot 30 let izkušenj iz duhovnega spremljanja, vodenja in duhovne asistence raznih skupin za samopomoč in drugih. Poleg tega svoje znanje na podlagi doktorata iz duhovne teologije, poglabljam z stalnim branjem in prevajanjem strokovnih knjig. Več o meni pa si lahko preberete tudi na spletni strani: https://www.duhovniodmiki.com/o-meni

POTEK:

VSEBINA POGOVOROV

Vse kar vključujejo osebni odnosi z Bogom, s seboj, z bližnjimi, z delom in z življenjem.

Vsak ima osebno pot in vsebino, ki jo odkriva na pogovorih s spremljevalcem.

METODA DELA

Odkrivanje Božje navzočnosti in delovanja v sebi, bližnjih in dogodkih.

Vsakodnevna osebna molitev, skrb za telo, dušo in duha.

Enkrat na leto obvezna udeležba na vikend duhovnem odmiku, ki zelo pomaga k rasti v vseh razsežnostih našega življenja.

KAKO IN KOLIKOKRAT

Prvo sredstvo za pogovor so lahko že Zoom, Viber, Whatsapp ali mobi. Možne termine izberite v vprašalniku ob prijavi.

Začeli bomo v oktobru 2023. Lahko se pridružiš tudi kasneje, če bodo še prosta mesta.

S tistimi, ki se boste prijavili za redno osebno spremljanje, so pogovori enkrat na mesec. Izjema so posebni in dogovorjeni  primeri.

Svetovani dar je za posamezno srečanje en mašni namen (po dogovoru tudi brez daru).

O DUHOVNEM SPREMLJANJU

 

Kakor dober oče in mati, Bog nenehno komunicira z nami po naših mislih in čustvih. Podarja nam vse kar smo in kar je. Za oseben stik z nami mu pride prav vse, kar se nenehno dogaja v našem življenju. Ob bratu ali sestri spremljevalcu počasi prepoznavam in odkrivam Božjo govorico in začenjam z njo sodelovati. Tudi sveto pismo je nastalo na podoben način. Ob bratu ali sestri, ki me poslušata in vabita, da zajemam iz Božje ljubezni, odkrivam svoj »peti evangelij«, ki ga Bog živi in piše skupaj z menoj. Skupaj prepoznavava Božjo navzočnost, se jo učiva sprejemati in z Njim sodelovati. Sva čudovito ustvarjena kot Božja sogovornika in sodelavca: sin ali hči.
Kakšno vlogo imam kot duhovni spremljevalec? Predvsem te aktivno poslušam, te sprejemam iz Božje roke in se zahvaljujem Svetemu Duhu, da te povezuje z Bogom, našim Očetom. Iz tega te kaj vprašam ali te spodbudim, da prideš do večje jasnosti, miru in prave izbire. Pomagam ti odkrivati, da je vsa tvoja osebna zgodovina Božji dar in da Bog iz vsega slabega in težkega dela nekaj dobrega zate in za druge. Pomagam ti odkrivati in hvaležno sprejemati neskončno dragocenost in enkratnost tvoje osebe in življenja. Pomagam ti odkrivati moč zastonjskosti in zahvaljevanja Zanj, zase, za bližnje in za celotno stvarstvo, ki je prostor srečanja in sprejemanja Njegove brezpogojne ljubezni. 
Kako se lahko pripravim na duhovni pogovor? Tako, da mu Bogu pripovedujem o sebi in svojem doživljanju in to zapisujem. Iz tega spregovorim spremljevalcu.

bottom of page