top of page

AVTOFAGIJA je naravni postopek čiščenja telesa vseh odpadkov. Začne se v času 12-16 ur od zadnjega obroka. Ko telo zazna, da po tolikem času ni vnosa hrane, pošljejo možgani signal, ki sproži avtofagijo ali samojedstvo. Telesni čistilni servis se aktivira. Razgrajevati začne vse viške odpadnih beljakovin, bolnih in rakavih tkiv, razne mikrobe kot povzročitelje bolezni in vso škodljivo biokemijo, ki se nabere v telesu ob stresu, boleznih in slabi presnovi. Telo takrat razgradi tudi tumorje. Avtofagijo nam omogoča INTERVALNO POSTENJE.

Regeneracijska moč avtofagije

Brez regeneracijske moči avtofagije ne bi preživeli. Prisotna je celo v kvasovkah, tam je prvotno odkril njeno presnovno pot Nobelov nagrajenec dr. Yoshinori Oshumi. V navidezno praznih celičnih votlinicah ali vakuolah se nabirajo celični odpadki, so nekakšen 'koš za smeti'. Vanj se samo nalaga, zato prihaja v telesu do motenj. Telo je mehansko in energijsko obremenjeno z biološkimi odpadki, ki se ne morejo dovolj učinkovito reciklirati.

V času  12-16 ur od zadnjega obroka se v telesu sproži zdravilni proces čiščenja. Samorecikliranje telesa izvajajo LIZOSOMI, to so z encimi napolnjene celice, ki vsrkavajo in požirajo odpadke vsepovsod po telesu. Podobno kot akvarijska ribica 'vodni čistilec' na steni akvarija čisti steklo organskih usedlin.

Da se telo vključi v čistilni proces avtofagije, uživamo na postenju hrano samo v času 8 ur dnevno.  Telo se tega navadi in sproži avtofagijo čedalje hitreje. Nikoli pa prej kot po 12-ih urah. V času abstinence pijemo zeliščne čaje, kefirje, vodo in juho, tudi kavico lahko. Včasih samo z nepotrebno malenkostjo, ki jo zaužijemo, zmotimo vklop avtofagije. Predvsem zaužitje beljakovin še nabolj blokira njen zagon. 

Industrija hrane

Industrijsko pripravljena hrana je zapeljivo oglaševana v medijih na vsakem koraku in se ni lahko upreti njenemu vplivu na prehranjevalne navade. Največ odpadkov ustvarja v telesu vsakodnevno uživanje industrijsko predelanih mesnih izdelkov zaradi kombinacije beljakovin in konservansov, stabilizatorjev, barvil in drugih kemikalij. Še posebej če je mesni obrok trikrat na dan in redno vključuje paštete, salame in klobase, se v telesnih tkivih nakopiči velik presežek nepredelanih beljakovin. Te soustvarjajo zakisane obloge, ki so tarča virusov, bakterij, gliv in parazitov, ki v njih najdejo gojišče za svoje razmnoževanje.

Z rednim uničevanjem virusov, bakterij, gliv in parazitov s pomočjo postenja pomagamo telesu, da se izčisti povzročiteljev bolezni in njihovih toksinov. Obenem pa se krepi imunski sistem, ker ima manj dela z razgradnjo odmrlih virusov, bakterij, gliv in parazitov in njihovim izločanjem in mu ostane dovolj kapacitet za mnoge obrambne naloge. Tako nam bolezen ne more do živega, lažje in hitreje ozdravimo in ostanemo zdravi.

VEČ: https://vsedobro.files.wordpress.com/2021/08/prekinitveni-post.pdf

bottom of page