top of page
Diapozitiv2.PNG

Molitvena vaja za vsak dan v 3. postnem tednu:


Poskusili se bomo postiti (od hrane, spleta, kupovanja, medijev, vsega kar preveč uživam...), da bi se osredotočili na Boga, da nas ozdravi slepote. Izberemo si sami. Pijte vodo, vendar ne uživajte hrane. Postite se lahko od kosila do kosila.

Ali pa se hrani izogibajte čez dan in si zvečer privoščite preprost obrok. To pomeni, da se vzdržite dveh obrokov. Med postenjem spremljajte, kako se na to odzovete na znotraj. Kako močne so vaše želje? Čas, ki bi ga običajno porabili za prehranjevanje, porabite za molitev, pogovor z najbližjimi ali učenje.
Pri postenju gradimo tudi samonadzor. Nauči nas reči »ne«, samodiscipline.
Zgodovinsko je bilo postenje vedno del tega, da si učenec. Ocenimo, koliko denarja bi porabili za hrano, in ga damo revnim. To je super način, da združimo vse vidike preprostosti in samonadzora …
S postenjem se naučimo, kako preživeti brez vsega razen brez Boga. S postenjem vadimo samoodrekanje Jezusovega učenca, ki se posti pred Očetom, ki vidi na skrivnem (Mt 6,17-18).
Postenje je skrivni upor. Upor proti ideji, da moramo ves čas nekaj uživati, da bi bili zadovoljni, in da je bistvo življenja, da se zadovoljimo. Bistvo življenja pa je v tem, da smo dar = sinovi in hčere Očeta in da se podarimo.

bottom of page