top of page
Surgeon in Uniform

Molitvena vaja za 4. postni teden:


Jezusova navada je bila moliti in pogosto moliti. Vsi veliki možje in žene so se zanašali na molitev.
Ali sem molitveni bojevnik/bojevnica ali ne? Moški težko ali nič ne molimo. Nihče nas ne nauči, kako moliti. Pri molitvi ne gre za urejanje in učinkovitost, ampak za srečanje z Očetom, druženje z Bogom. Job 38 začne razumeti, da prisotnost Boga odžene vsa vprašanja. Pri molitvi je najpomembnejši: odnos med nami in Bogom. Molitev je resnična in globoka, kadar smo sami z Bogom, kadar se ne ponudimo svetu, da bi nas sodil, temveč se ponudimo v presojo Božjemu Očetovskemu in brezpogojno ljubečemu pogledu.

Obstajajo številni načini, kako moliti. Predlagam vam dnevno večerno molitev, pri kateri pred ljubečim Bogom gledate samega sebe.

  • Bog hvala ti za današnji dan (gledam po vrsti in se mu naglas zahvaljujem).

  • Pripovedujem Bogu, kaj sem delal/a, kaj so mi drugi naredili in kako sem se odzival/a?

  • Bogu priznam in povem svoje napake. Ali bi lahko kaj storili drugače? Ali se lahko obnašam drugače?

  • Na koncu se ozrem v jutrišnji dan in prosim Boga, da bi bil z Njim, še posebej tam, kjer me je danes odneslo ali zaprlo v sebičnost.

Pri molitvi gre za iskrenost. »Če si jezen na Boga, to povej; če ga imaš rad, to povej; če se bojiš, vključi to v svojo molitev. Molitev je odnos z Bogom in noben odnos, zlasti ne z božanskim, ne more obstajati brez čustvene iskrenosti.« Avtor točk predlagane molitve je Ignacij Lojolski.

Prezi predstavitev molitve

 

bottom of page