top of page
hvala2-4.jpg

Molitvena vaja za vsak dan v 5. postnem tednu:


V svoje življenje vključite zahvaljevanje - pot do veselja.

  • Pred obrokom zmolite. Pred vsakim obrokom nas molitev spomni, da je to, kar imamo, darilo od Boga. Od njega, zaradi katerega se vrti zemlja, pada dež, sije sonce in se menjavajo letni časi. Brez tega osnovnega spoznanja ne bomo nikoli ušli svoji zasvojenosti od pridobivanja stvari.

  • Vsak dan začnite in končajte tako, da se Bogu zahvalite, da ste živi. Poskusite reči hvala v trenutku, ko odprete oči. Ob koncu dneva – vem, da je to star kliše, pa kaj potem – bodite hvaležni za dobre stvari, ki jih imate. Vsak dan se spomnite morda pet stvari, za katere ste hvaležni.

 

Praznovati moramo dejstvo, da smo še vedno tu. Nekoliko obrabljeni, nekoliko potolčeni. Vendar še vedno živi. Ne, smo več kot živi, živimo.
Pri praznovanju se ne spominjamo le preteklosti, temveč se tudi predajamo sedanjosti. Ne moremo zares praznovati, če nas skrbi o prihodnosti ali se razburjamo zaradi preteklosti. Poskusite se zahvaljevati za sedanjost. hvaležni za sedanjost. Sedanjost vsega je preprosto prečudovita … njena veličastnost, če se tako izrazim, uteha, zagotovitev … Dejstvo, da če vidite sedanji čas, ga zares vidite. In zares ga lahko praznujete!

bottom of page