top of page

Vaji do 1. postne nedelje:

1. Sv. Ignacij Lojolski je po poškodbi noge med okrevanjem na svojem domu sanjaril o tem kako si predstavlja svojo življenjsko pot. Ene sanje so bile sanje o prazni slavi v očeh ljudi in za lastno oholost, druge pa so bile sanje o posnemanju svetnikov, o življenju iz Božje slave, iz sinovstva.

Spomnim se svojih glavnih sanj za svoje življenje in poskušam dojeti, kakšne posledice so imele na moje življenje?

field-sunflower-sky-star-moon-north-pole

2. Napišem svojo osmrtnico. Morda se mi bo predlog zdel nenavaden in morbiden, ampak bom vseeno poskusil, preden se odločim, da je to čista izguba časa. Ne dam se odporu, ki se v meni prebuja.

Ne napišem osmrtnice, kakršne bi se ustrašil, ampak takšno, kakršno bi v svojih najbolj divjih sanjah z veseljem imel.. Ne razčlenjujem jo, o njej ne razmišljam preveč, ampak pustim domišljiji, da izbere svojo pot. Ko jo bom napisal, jo vsak dan zjutraj, opoldne in zvečer preberem in premislim, ali bi želel kaj dopisati ali spremeniti.

Ta vaja je lahko zelo koristna, da se bom bolj povezal s svojim notranjim življenjem, predvsem s svojimi željami, ki so v samem jedru našega notranjega življenja in določajo njegovo smer (glej knjigo: G.W.Hughes, Bog presenečenj, Družina 2019).

beautiful-dreams-lake-boat.jpg
bottom of page