top of page

Molitvena vaja za 1. postni teden:

Napišem svojo versko biografijo.

Vprašam se: "Kaj mi pomeni Bog v mojem življenju?"

Ko se bodo pojavili spomini, jih ne glede na vrstni red na kratko zapišem: spomine iz otroštva, spomine zadnjih let.

Če to vprašanje ne pomaga, zastavim novo: "Kateri so bili pomembni dogodki in kdo so bili pomembni ljudje v mojem življenju?"

Ne razčlenjujem, ne ocenjujem, ne presojam in ne zavračam svoje zgodbe. Samo spomnim se je in jo zapišem. En spomin sproži drugega. Spomine si zapišem v vrstnem redu, tako kot se pojavljajo.

 

(primer. Stara Zaveza je verska avtobiografija Izraelcev. Judje v njej premišljujejo o svoji zgodovini, ki je zelo neprijetna in sramotna, s kratkim trenutkom slave pod kraljem Davidom, o svoji dolgoletni nezvestobi Bogu, o porazu, ponižanju in ujetništvu. Sčasoma pa so svojo zgodovinsko pot videli z drugačnimi očmi, kot zgodovino odrešenja s pomočjo preizkušenj in trpljenja.)

Zgodovina odrešenja se nadaljuje v tebi in v meni. Duh, ki je živel v Jezusu in ga obudil od mrtvih, zdaj živi v nas in deluje v dogodkih našega življenja. Če želimo najti Boga in svojo zgodovino prepoznati kot zgodovino odrešenja, moramo biti v stiku z lastno zgodovino. Ta vaja naj nam bi pri tem pomagala.

unnamed (1).jpg
bottom of page