top of page

Molitvena vaja za vsak dan v 2. postnem tednu:

1. Znova si ogledam osmrtnico, ki sem jo pisal pred prvo postno nedeljo, in versko biografijo, ki sem jo pisal v prvem postnem tednu (do 2. postne nedelje). Ali mi katero od obeh besedil namiguja, kaj si v resnici želim?

2. Vzamem list papirja in ga razdelim na dva stolpca. Levemu dam naslov: "Dogodki, ki me oživljajo", desnemu pa: "Dogodki, ki me mrtvijo".

Vsak dan si zjutraj preberem Načelo in temelj, katerega moderejša verzija je priložen tu spodaj. V luči tega gledam na dogodke preteklega dne in prosim za dogodke današnjega dne.

 

Načelo in temelj (Dv 23).

Preden je bil svet ustvarjen, smo bili izbrani, da živimo v ljubezni v Božji navzočnosti in da Boga slavimo, častimo in mu služimo v njegovem stvarstvu in preko njega.

Ker vsaka stvar na obličju zemlje obstaja zato, da bi nam pri tem pomagala, moramo spoštovati in uporabljati vse, kar nam je v pomoč, in se znebiti vsega, kar uničevalno deluje na naše življenje v ljubezn v Božji navzočnosti.

Zato moramo biti zbrani (ravnodušni/nenavezani) do te mere, d se ne oklepamo ničesar ustvarjenega, kot da bi bilo to naše poslednje dobro, ampak ostajamo odprti za možnost, da bo ljubezen morda od nas zahtevala revščino, ne bogastva, bolezen in ne zdravja, sramoto in ne časti, kratko in ne dolgega življenja, kajti le pri Bogu so moja rešitev, moje zavetje in moč.

Tako nenavezani na kar koli ustvarjenega smo lahko le v primneru, če smo navezani na nekaj močnejšega. Zato mora biti naša prevladujoča želja  in temeljna odločitev, da živimo v ljubezni v Njegovi navzočnosti.

bottom of page