top of page

24.12.2022 – Ali tema zmaga?

»Da razsvetli vse, ki sedijo v temi in smrtni senci, in naravna naše noge na pot miru.« (Lk 1,79)

Luka nas vabi, da beremo zgodovino z očmi vere. Vabi nas, da se zahvaljujemo za podarjenega Mesija in uresničen Božji načrt ljubezni in odrešenja. Tudi sredi naše sedanje zgodovine z vsem tem kar vsebuje. Vsako jutro, ko odpremo oči, je za nas danes odrešenja. Bog nam v svojem konkretnem usmiljenju podarja sebe. Tako nas reši iz rok sovražnikov (lažnih pričakovanj in strahov), nam odpusti grehe in nas razsvetli sredi naše teme in smrtnih senc.

On je zvest svoji obljubi odrešenja. Vabi me, da bi njegovo zvestobo bolj spoznal in jo z vsem svojim srcem sprejel. Jezusov Sveti Duh nas uči in spominja vsega, kar nam je povedal.

V Jezusu je zajeta vsa naša prihodnost in ozdravljena vsa naša preteklost. V njem biva vsa polnost božanstva.

Duh nam to daje umeti, tako kot je dal umeti Mariji, ki ga je sprejela in rodila. Duh nas uči hvaliti in slaviti Darovalca, ki nam vse daje in po vsem še samega sebe.

Veselimo se Boga, ki je že uresničil vse, kar je za naše življenje najbolj pomembno in nas vabi, da bi ta njegov dar čim bolj dejavno sprejeli. Slavljenje nas ozdravlja posedovanja, ki nas zapira v prekletstvo in smrt. Posedovanje nam ukrade obličje Darovalca in nas oslepi za dar. V tem je Adamov izvirni smrtni greh. Bog, kot materinski oče, odgovori na ta greh s tem, da nas danes prihaja iskat.

V Jezusu se je združil z nami in nam izkazal svojo ljubezen, da bi pregnal vsak naš strah. Nenehno lahko živimo iz globoke resnice srca: »Moj ljubi je moj in jaz sem njegov/a« (Vp 2,16); »Jaz sem svojega ljubega in moj ljubi je moj« (Vp 6,3).

Trka in čaka, da mu odprem vrata srca, da bi večerjal z menoj, da bi sebe delil z menoj. S tem me osvobodi sužnosti strahu in sebičnosti, gospodovanja smrti. Pred njim in z njim spet postajamo to, kar smo: ljubljeni sinovi in hčere, bratje in sestre. Zaradi tega je sveti večer lep in skrivnosten, daje moč in veselje. Temo je premagala drobna Luč, ki razsvetljuje ves svet in vse čase.59 views0 comments

Recent Posts

See All

17.7.2024 - Oholost

Ali se baha sekira proti njemu, ki seka z njo? Ali se postavlja žaga proti njemu, ki jo vleče? Kakor da bi šiba vihtela njega, ki jo dviga! Kakor da bi palica dvigala njega, ki ni les. Takšna je bolez

Comments


bottom of page