top of page
3_MEDALJON_sveta_družina.png
Adventna spletna duhovna obnova
ŽE ODREŠENI

UVOD

Svet potrebuje zrelo krščanstvo. Povabljeni smo preseči zgolj sentimentalno potrošniško razumevanje božiča kot posladkano  pričakovanje deteta Jezusa, ki ob zapravljanju prebuja abstraktna in osladna čustva. Zrelo dojemanje božiča je sporočilo, da je Bog v Kristusu postal človek, zato da bi mu lahko osebno zaupali, se mu pustili ljubiti ter z njim sodelovali pri stvarjenju svojega življenja in življenja vseh v tem času in tudi prihodnjih rodov.

Učlovečenje je že odrešenje. Z Jezusovim rojstvom je Bog povedal, da je dobro biti človek in da je Bog na naši strani. Povedal in pokazal je, da smo že brezpogojno ljubljeni, njegovi in za vedno dragoceni.

Jezus je svoje sporočilo enačil s prihodom Božjega kraljestva. Ne gre zgolj za nebogljeno Detece, ki od nas ne zahteva ničesar. Ravno obratno, vabi nas v sprejemanje, izročitev, srečanje v molitvi, vzajemnost občestva, branje Svetega pisma in še posebno v sprejemanje Jezusovega celotnega nauka in življenja. Božični sentimentalizem je lahko zgolj izgovor, da se izognemo ljubezni; lažni nadomestek za resnične vzajemne odnose z Bogom in med nami.

Katoliki trpimo zaradi nenehne skušnjave izogibanja branju Božje besede in s tem izogibanja osebi Božje Besede. Namesto nje imamo rajši zasebne pobožnosti, ki nas prav nič ne spremenijo in ne omajejo naše sebične domišljavosti. Božja Beseda, ki je postala človek, nas sooča, spreobrača in nam daje moč preobrazbe ali spreobrnjenja. Trpljenje, krivica in opustošenje planeta so danes preveliki, da bi se lahko zadovoljili z otročjim evangelijem in infantilnim Jezusom.

Jezus je Gospod vsega stvarstva. Tak je bil vzklik zgodnje Cerkve (Flp 2,11; Apd 2,36; Rim 1,4). Odraslemu in kozmičnemu Kristusu pravimo: "Pridi, Gospod Jezus!" (Raz 22,20). Zadnje besede Svetega pisma. To pomeni, da je vse naše življenje in življenje Cerkve en sam velik advent (prihod). Ne pozabimo, advent traja vedno, do konca dni.

Klikni na puščico!

1.adventni teden

2.adventni teden

3.adventni teden

4.adventni teden

Adventni spletni misijon2019_navodila in
Adventni spletni misijon2019_navodila in
bottom of page