top of page
ŠE TE BOM BOŽAL (6).jpg

Odločitev za Ljubezen

OLIMJE, 12. - 14. april 2024

Odmik za zakonce

Odnos med možem in ženo je šola Ljubezni. Danes imamo izobraževanja za vse mogoče stvari, nisem pa še zasledil, da bi obstajala tudi šola ljubezni. Izredno potrebna je in nujna. Vsak od nas se v določenih trenutkih te velike potrebe zelo dobro zaveda. 

Ljubezen je odločitev ne čustvo. Čustvo samo sledi temu, čemur mi damo prostor. Če se vskak dan znova odločim, da bom ljubil/a, navkljub vsemu kar pride, bodo moje misli in čustva drugačna. Lažje bom gojil/a spoštovanje, hvaležnost, zastonjskost. 

Prepogosto nas zasujejo številne skrbi in težave. Pozabimo kdo smo, zakaj smo tukaj in kam gremo. Pozabimo, da smo v šoli ljubezni, ki ima svoj razvoj, čas in dozorevanje. Počasno in postopno. Skozi različne faze in stopnje je potrebno iti. Skupaj in osebno. Oba in vsak zase. V veliko pomoč smo si lahko skupaj. Kot posamezniki in kot pari. Smo dediči bogatega izročila, ki čaka, da ga odkrijemo, premislimo in morda tudi sprejmemo. Nismo prvi in ne zadnji, ki gredo po tej poti. Poznavanje poti in znamenj je pomembno. Drug drugemu jih pomagamo prepoznavati in odkrivati. Dobrodošli smo vsi. Tisti, ki šele začenjajo in tisti, ki že nekaj časa hodijo. Bogata, zahtevna, naporna in čudovita je ta pot. Dobrodošla na skupno odkrivanje in trdnejšo hojo po poti sprejemanja, spoštovanja, naklonjenosti in veselja do sebe in partnerja.

bottom of page