top of page

12.10.2022 – Farizejstvo

»Toda gorje vam, farizeji! Desetino dajete, zanemarjate pa pravičnost in Božjo ljubezen.« (Lk 11,42).

Farizej sem, ko si lastim Boga za posedovanje in nadzor bratov in sester. Čeprav na zunaj lahko prepoznam, da je vse dar, pa sem znotraj sebe ošaben in se grem sam lažnega boga. Ne ljubim bližnjih, niti sebe, ampak v središče postavim samega sebe, namesto Boga. Ko sem tak sem krivičen do sebe in vas. Resnična pravičnost pa je v usmiljenju, to pomeni, da ne sodim in ne obsojam, ampak dajem, kar od Njega prejemam. Vse ravno nasprotno od farizejstva. Če ljubim, sem izpolnil postavo in lahko dam vse, kar imam, saj mi je vse podarjeno zato, da bi podarjal in tako postajal sin usmiljenega Očeta, ki sebe podarja vsem po vseh ljudeh in vseh stvareh.


64 views1 comment

Recent Posts

See All

1 Comment


Zoran Štros
Zoran Štros
Oct 12, 2022

.

TKO JE TVOJ BOG ???

=======


Najteže pitanje za 99%

današnjih SAMOZVANIH Kršćana! =======


Tko je tvoj Bog? Da li je tvoj Bog – Biblijski Bog? Kako Mu je Ime? -----------

Dokaži svoju tvrdnju sa 2-3 istoznačna ne dvosmislena Biblijska STIHA tipa - Ime Boga je…………… U ispravno prevedenoj Bibliji postoji zapisano Sveto Ime Boga Jedinoga - YHVH – NA 7.000 mjesta !!!


Npr - http://biblija.biblija-govori.hr/?term=Jahv&prijevod=sve&trazi=Tra%C5%BEi# ----------

ILI TKO SU SVE TVOJI bogovi? ===== .

1. Božja Zapovjest –

DA LI JE POŠTUJEŠ? ===== IZLAZAK 20,2

"Ja sam JAHVE, BOG tvoj, koji sam te izveo iz zemlje egipatske, iz kuće ropstva. ,,,,,,,,,,,,, YHVH JE BOG Otac, A NE SIN Gospodin Yehoshua YHVH je izveo iz Egipta, a NE SIN…


Like
bottom of page