top of page

20.12.2022 – Ustvarjalni nemir

Angel ji je rekel: »Ne boj se, Marija, kajti našla si milost pri Bogu« (Lk 1,30).

Mi smo prepričani, da nas mora vera pomirjati, da je pot, da nam je boljše. Vera ni za to, da nam je boljše. Vera služi temu, da se naučimo ljubiti. Naučiti se ljubiti pa ne pomeni, da se bomo boljše počutili. Če te kdo hoče ljubiti, morda ne sme biti v komodnosti, morda ne sme biti dobro, ampak te mora ljubiti. Morda moraš nekoga ljubiti pa to ne bo prav nič enostavno.

Če hočeš ljubiti neko osebo, moraš vstopiti v njene težave. Morda moraš vstopiti v njeno uboštvo, jo ljubiti ko se zmoti in naredi narobe. V srcu se moraš neštetokrat odločiti. Del tebe ti govori, brigaj se zase, ukvarjaj se s tistim, kar ti prav pride in koristi, bodi komoden. Po drugi strani pa ti Sveti Duh govori: »Zaupaj, daj, odpri se. Ne umakni se. Ne ubogaj svojih strahov, pojdi naprej. Tvegaj, podari se. Sprejmi, odpusti, služi, blagoslavljaj.«

In tako imaš razdeljeno srce – raztrgano srce. To se zgodi vsem. Nemir je kraj, skoz katerega moramo nujno iti vsi v svojem življenju. Ni mogoče dozoreti in biti zrel brez nemirov. Ne moremo živeti resničnega in pristnega življenja. Nemir je dar. Mir – umirjenost, ni življenje. Življenje je nenehno gibanje – neravnovesje, nemir. Življenje je pustolovščina. Nemir me vabi v razločevanje in odločitev, da bi živel iz tega, da sem poln milosti, njegove bližine in podarjenosti.


50 views0 comments

Recent Posts

See All