top of page

Nedelja Jezusovega krsta, 12.1.2020, Mt 3,13-17

Gospod zaradi tvojega krsta je moje življenje že zajeto v Bogu. Ni mi ga treba iskati, lahko se mu le prepuščam in sprejemam njegovo brezpogojno navzočnost in ljubezen. Preberem odlomek:

Takrat pride Jezus iz Galileje k Jordanu do Janeza, da bi se mu dal krstiti.Po krstu je Jezus takoj stopil iz vode; in glej, odprla so se mu nebesa in videl je božjega Duha, ki se je kakor golob spuščal navzdol in prihajal nadenj; 17 in glej, iz nebes se je začul glas: »Ta je moj ljubljeni sin, nad katerim imam veselje.«

V preteklem tednu smo brali, da Jezus oznanja in ozdravlja bolezni, bolečine in trpljenje. To dela zato, ker je Ljubezen. Kako se jaz odzivam na njegovo oznanjevanje in ozdravljanje? Ali sprejemam njegovo ljubezen? Ali me Božja beseda spodbuja, da naredim kak korak naprej v odnosu do Njega, sebe in bližnjih? V kateri smeri? Danes v evangeliju lahko slišimo vse tri Božje osebe, ki so Ljubezen. V krstu je Jezus razglašen za Božjega ljubljenega Sina. V moči Duha dobi moč za poslanstvo odrešenja. Kako si jaz predstavljam odrešenje in kaj mi ta beseda pomeni? Jezus se pusti poslati Janezu Krstniku, možaku, ki ljudi vabi k veri in spreobrnjenju k Jezusu. Kako si jaz predstavljam prizorišče Jezusovega krsta. On v vodi sprejme to, kar mi odlagamo: svoje nezaupanje, strah in sovraštvo do Boga, sebe in bližnjih. Bog mu izrazi svojo naklonjenost, ker odgovarja na njegovo ljubezen do vseh. Kaj bi rekel Jezusu?Ali si tudi jaz želim, da bi bil poln Svetega Duha?



57 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page