top of page

Sobota, 3.10.2020 - ON V NAS, MI V NJEM

"Vendar se ne veselite tega, da so vam pokorni duhovi, ampak veselite se, da so vaša imena zapisana v nebesih« (Lk 10,20).


Jezus učencem razkrije globlje veselje, ki bo sama Sinova radost (v. 21). Pravi razlog za veselje je v tem, da smo po krstu v Njem. V njem in z njim, Sinom, vstopimo v samo Očetovo notranjost. Naše ime je zapisano celo v Bogu. Bog je postal človek, da bi človek postal Bog. Resnično smo otroci v Sinu, otroci, ki nas odreši njegova kri in smo v njem dediči. Naše življenje je »skrito s Kristusom v Bogu« (Kol 3,1.3). Jezus je prišel, da nas dvigne k intimnosti in polnosti Božjega življenja, v občestvo življenja z Bogom. Ustvarjeni smo, da prebivamo v Njem in on v Nas, Eno v ljubezni. Mi smo njegova nevesta. Vsakega izmed nas po krstu pošilja k bratom in sestram, da jih povabimo v Očetovo ljubezen, v občestvo Božje družine.

Prvi sad poslanstva je za tistega, ki je poslan: ta postane kakor Kristus, Sin, ki ljubi Očeta in brate. Iz tega je mogoče razumeti, da je to misijonarstvo misijonarstvo celotne Cerkve, če hoče ta doseči cilj, in sicer biti kakor Sin.

10 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page