top of page

UVOD V NOVO CERKVENO LETO B

Cerkveno leto se začne z adventom - s tem čudovitim obdobjem upanja in pričakovanja, ki je namenjeno Kristusovemu prihodu v sedanjosti, ob Božiču in ob koncu časov. Danes je za čakanje na naslednji advent potrebno le eno leto.

Toda prvi advent med vsemi je bil tudi najdaljši v zgodovini: trajal je od Adama in Eve do Jezusovega rojstva v Betlehemu. V tem ogromnem vmesnem času so preroki nenehno opominjali Božje ljudstvo, da bo nekoč prišel obljubljeni Mesija in rešil stvarstvo, ki ga je uničil greh.

V prvem delu adventa zato bomo premišljevali dolgo dobo prerokb, ki so vedno bolj jasno predstavljale kakšen in kdo bo Maziljenec in Odrešenik.

V drugem delu bomo pa pozorni na uresničitev teh prerokb v Jezusu iz Nazareta.

V Jezusu so se vse prerokbe izpolnile. Naj nas njegova zgodba, ki daje smisel naši sedanjosti, navduši, da ga vzljubimo in se odločimo zanj kot za svojega osebnega Odrešenika in Gospoda, tistega, ki prebiva v nas in iz nas oblikuje Božjo družino sinov in hčera, bratov in sester. Tega cilja svojega življenja smo deležni pri vsaki evharistiji, da bi lahko iz njegove moči živeli svojo sedanjost odnosov, ustvarjanja, izzivov in preizkušenj. Skrita kamrica srca ima stanovalca, ki ga s svojim odnosom lahko pokažemo drugim in jih povabimo v oseben stik z Njim.





68 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page