top of page

10.1.2022 – Prvo mesto evangeliju

»Takoj sta pustila mreže in šla za njim.« (Mr 1,18)Evangelij govori o Božji pobudi, ki nas rešuje in nam prihaja naproti, da bi jo sprejeli in spoznali. Božja odrešenjska pobuda je korenina in vir vsega, referenčna točka za soočanje z vsem, kar nam je dano živeti. Je dobra novica, ki spreminja naše življenje, nas razveseljuje, je mazilo sreče, ne obleka žalovanja, je pesem slavljenja, ne žalostno srce.

Evangelij je dragocen biser zaradi katerega lahko z veseljem prodamo vse. Je zaklad skrit na njivi, zaradi katerega delamo norosti, da bi ga pridobili. Dobra in vesela novica evangelija je središče, srčika in temelj vse Cerkve. Naj izžareva iz vseh naših dejavnosti in odnosov, struktur in sredstev.

Ali naše življenje in skupnosti, vse to kar delamo in ustvarjamo, trpimo in se veselimo, izžareva in razglaša luč Evangelija in kako? Učenci so vse zapustili in šli za Njim, da jih je tega učil. Tudi mi smo vsak dan povabljeni v Njegovo šolo hoje za Njim. Le če hočemo in se za to s pravim ali čistim namenom vsako jutro odločimo, zvečer pa se za prehojeno pot in za vse kar je delal in nas vabil k sodelovanju, zahvalimo.

19 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page