top of page

11.6.2022 – Strupen jezik

»Tudi pri svoji glavi ne prisegaj, ker niti enega lasu ne moreš narediti belega ali črnega.« (Mt 5,36)

Moja glava je Božji dar, ni samo moja. Zato ne morem pri ničemer prisegati, saj je vse Božja last. Ni se mi treba sklicevati na Boga, nikoli. Če prisegam s figo v žepu, sramotim njegovo ime, če pa govorim resnico, pa prisege ne potrebujem, ker je Bog navzoč v resnici. Zato pri svojem govorjenju ne rabim klicati Boga za pričo. S svojim govorjenjem naj bi pričal o Bogu. Če sem resničen v svojem »da« in »ne«, pričujem o Bogu. Edino mogoč govor je še »ne vem«, pa še tam je nevarnost zvitosti in lenobe, skratka sebičnosti in izmikanja. Ljubeč molk bolj priča o Bogu, ker ima usta na srcu. Predstavljajte si naše odnose (tudi volitve), če bi to zmogli. Naš jezik je lahko blagoslov, lahko pa seje smrt in uničuje (zlagana vojaška propaganda, ki jo poslušamo na RTV in po večini zahodnih medijev o Ukrajini, Rusi pa svojo lažno propagando v Rusiji). Obe propagandi se zaklinjata, lažeta, zavajata in ubijata. Sad je vojna, nesreča neštetih in nečloveško okoriščanje peščice pohlepnih po oblasti in denarju na obeh straneh. Na zahodu nič novega.


70 views1 comment

Recent Posts

See All

1 comentário


Zoran Štros
Zoran Štros
11 de jun. de 2022

.

TKO JE TVOJ BOG ???

===========


Najteže pitanje za 99%

današnjih SAMOZVANIH Kršćana! =============


Tko je tvoj Bog? Da li je tvoj Bog – Biblijski Bog? Kako Mu je Ime? -----------------------

Dokaži svoju tvrdnju Biblijskim STIHOVIMA tipa - Ime Boga je…………… U ispravno prevedenoj Bibliji postoji zapisano Sveto Ime Boga Jedinoga – NA 7.000 mjesta !!!


Npr - http://biblija.biblija-govori.hr/?term=Jahv&prijevod=sve&trazi=Tra%C5%BEi# -------------------

ILI TKO SU SVE TVOJI bogovi? ======== .

1. Božja Zapovjest –

DA LI JE POŠTUJEŠ? ======== IZLAZAK 20,2

"Ja sam JAHVE, BOG tvoj, koji sam te izveo iz zemlje egipatske, iz kuće ropstva. ,,,,,,,,,,,,,,,, YHVH JE BOG Otac, A NE SIN Gospodin Yehoshua YHVH je izveo iz Egipta, a NE SIN Gospodin Yehoshua

-------------


IZLAZAK 20,3

Nemoj…


Curtir
bottom of page