top of page

Sobota, 4.1.2020, Nedelja, 5.1.2020, Jn1,1-18

Updated: Jan 5, 2020


Gospod, hvala ti, da si razsvetlil temo zmede in nesmisla, ki jo danes s težavo dihamo skozi prevladujočo (ne)kulturo. Preberem odlomek:

Bil je človek, ki ga je poslal Bog; ime mu je bilo Janez. Prišel je zaradi pričevanja, da bi namreč pričeval o luči,da bi po njem vsi sprejeli vero.Ni bil on luč, ampak pričeval naj bi o luči. Resnična luč, ki razsvetljuje vsakega človeka, je prihajala na svet.

Povabljena sva, da sprejmeva Jezusovo pričevanje o tem kdo smo kot ljudje in zakaj smo tukaj na tem svetu. Tema je nesmisel in nezavedanje lastne resnice: od Boga podarjeni in ljubljeni, da bi ljubili in podarjali Njega in sebe drugim za vso večnost. Večje luči na tem svetu ni mogoče prižgati. Globlje moči v srcu ni mogoče prebuditi. Močnejše varnosti na tem svetu ni mogoče doživeti. Oživlja vse in za vedno. Sprejemam njegov pogled in želim iz njega živeti. Vsak dan znova. Učil se bom tega. Danes in tukaj. On računa name. Računa tudi nate. Pojdimo skupaj, ker smo njegovo vstalo telo na tem svetu – Cerkev. Sol in kvas.

41 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page